ZNB TRAVEL | Prehrana i homeopatija
The ZNB Travel Agency operates in Croatia with an aspiration to present the Croatian medical knowledge, natural resources and treatment possibilities. Croatia offers many natural resources, unique in this part of the Europe such as natural water resources, spa and rehabilitation treatments.
medical tourism Croatia, medical tourism, health tourism, Croatia, dental tourism, exclusive travel, exclusive medical treatments, cosmetic surgery tourism, medical tourism packages, medical tourism agency Croatia, best medical tourism companies, medical vacation packages, dental tourism agency, dental tours, dental vacations, medical tourism facelift
728
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-728,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Prehrana i homeopatija

Homeopatija uključuje poboljšanje fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusira na uklanjanje simptoma, nego liječenje njihovog uzroka.

Prehrana

Prehrambeni status osobe često igra presudnu ulogu u održavanju ili vraćanju njenog zdravlja. Da bi se postiglo optimalno zdravstveno stanje, važno je sagledati
postoje li osjetljivost na hranu ili alergije?

PREHRANA

Postoje li osjetljivost na hranu ili alergije?

Neke namirnice mogu – a često to čine – poremetiti probavu i / ili imunološki sustav. To ponekad mogu biti vrlo očigledne smetnje, ali vrlo često nije toliko očito već „tiho“ ugrožavaju zdravlje osobe. Važno je shvatiti da osoba može biti „osjetljiva“ na hranu, tj. Ta osjetljivost može biti uzrok simptoma čak i ako zapravo nije alergična, to jest, čak i ako nije izazivala otvoreni imunološki odgovor.

Kolika je ravnoteža alkalizirajuće i zakiseljujuće hrane koja se konzumira?

U idealnom slučaju krv treba biti blago alkalna (pH 7,4) i većina organizama bolesti
uspijevaju u kiseloj sredini. Nažalost, moderne prehrambene navike, stres
i degradacija okoliša potiču kiselost u našem tijelu.

DODATCI PREHRANI

Odgovarajući režim suplementacije, koji može značiti i izbjegavanje prekomjerne konzumacije i nepotrebnog umnožavanja, podržat će i / ili povećati homeopatski i druge tretmane I ubrzati proces iscjeljenja.

Homeopatija

HOMEOPATIJA
Homeopatija je vrsta medicine kod koje se koriste male doze tvari iz prirode kako bi potakle organizam da se sam liječi.
Homeopatija uključuje poboljšanje fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusira na uklanjanje simptoma, nego liječenje njihovog uzroka Cjeloviti homeopatski tretman cijelu osobu vraća u ravnotežu, i takav tretman se naziva konstitucijski tretman.
Homeopatija se može koristiti kao samostalna terapija (alternativna) ili kao dodatna terapija (komplementarna) uz liječenje klasičnom medicinom pri čemu se ove dvije vrste liječenja upotpunjuju.
Homeopatija se koristi za “liječenje” izuzetno širokog raspona stanja, uključujući fizička stanja poput astme i psihološka stanja poput depresije.

HIJAMA
‘Hidžama’ na arapskom jeziku potječe od ‘hajm’ što znači ‘sisati’. Hidžama je postupak nanošenja čašica na različite točke na tijelu uklanjanjem šalica sa zračne strane kako bi se stvorio vakuum.

Tri su vrste:
Suha hidžama – ovo je postupak korištenja vakuuma na različitim dijelovima tijela kako bi se na tom području skupljala krv bez ureza (male, lagane ogrebotine pomoću sterilne kirurške oštrice ili dezinficirane britvice
Suha masažna hijama  To je slično suhom čašama (hidžama), ali maslinovo ulje se nanosi na kožu (prije nanošenja čaša) kako bi se omogućilo lako kretanje šalica. 70% bolesti, bolova i tegoba nastaje zbog toga što krv ne može doprijeti do određenih dijelova tijela. Suha hidžama omogućava krvi da dopre do tih mjesta.
Može se primijeniti u bilo koje doba dana, u bilo kojem danu u tjednu ili mjesecu. Nema ograničenja.

vlažna hidžama – To je postupak korištenja vakuuma u različitim točkama na tijelu, ali s urezima kako bi se uklonila „štetna“ krv koja leži neposredno ispod površine kože. (Preporučuje se da postupak radi samo ovlašteni terapeut).

BACHOVE KAPI

Engleski doktor i homeopat Edward Bach (1886. – 1936.) svoj je prirodni sustav liječenja razvio korištenjem ljekovitih biljaka i cvijeća iz prirode. Njegovo je temeljeno načelo: „Liječite osobu, a ne bolest. Liječite uzrok, a ne posljedicu.”. Postoji 38 različitih cvjetnih esencija, a njihovom primjenom moguće je tretirati sva ljudska stanja ili emocije. Taj je sustav potpuno bezopasan i jednostavan. Sigurno ih mogu koristiti i bebe, trudnice i dojilje.

Dr.Katarina D.Radan certificirana je liječnica. Diplomirala je na Medicinskom Sveučilištu studij medicine u Splitu 1999. i stekla titulu liječnika .
Diplomirala je na Londonskom koledžu klasične homeopatije 1999. I stekla diplomu homeopata klasične homeopatije.
Educirala se na području Body&Mind medicine.
Godinama je kao suradnik farmaceutske industrije sudjelelovala i organizirala projekte, edukacije I okrugle stolove na području kardiovaskularnog zdravlja
Od 2015. godine radi u svom privatnom centru Golden Wings pri kojem pomaže pacijentima svih dobnih skupina u ozdravljenju uma I tijela. Kao certificirani liječnik sa dugogodišnjim iskustvom u homeopatiji i naturopatiji sigurno i učinkovito pomaže složenim medicinskim pacijentima u njihovoj potrazi za zdravljem.

Cijene se formiraju po principu “tailor made” znaci pojedinačno za svakog klijenta , ovisno o zahtjevu klijenta odnosno o vrsti usluga, količini usluga i vremenu trajanja usluga a sve u skladu sa redovnim cijenikom pružatelja usluga.
Kategorija
Medicinske usluge
Tagovi
Bach flower remedies, cupping, health, homeopathy, medical care, nutrition, rehabilitation, wellness